Başarılı Marka Yönetimi Nasıl Yapılır?

blog

Başarılı Marka Yönetimi Nasıl Yapılır?

Başarılı marka yönetimi nasıl yapılır yazımız ile marka yönetimi nedir sorunuza cevap bulabilir ve bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Marka Yönetimi, sadece geliştirmeniz gereken değil kesinlikle sahip olmanız gereken bir yetenektir. Peki başarılı marka yönetimi için neler yapmak gerekir? İşte markanızı online veya offline olarak başarıyla yönetebilmek için yapmanız gerekenler:

1. Benzersizliğinizi Tanımlayın

Özel satış teklif cümleniz ve daha fazlası. Markanızın temel farkları nelerdir? Daha iyi açıklamak gerekirse; sizinle aynı sektördeki markalardan ne farkınız var, sizi daha özel yapan şey nedir? Bu sorunun cevabı olarak üretim şekliniz, kullandığınız materyaller, müşteri destek prosedürleriniz veya sunduğunuz ürünlerin rengi veya boyutu bile olabilir.

2. Müşterileriniz Kim?

Potansiyel müşteri tiplerinizi tanımladınız mı ? Bunu yapmak, tüm potansiyel müşterilerinizin sevdiği, sevmediği veya çok değer verdiği şeyleri bilmenize olanak sağlar. Böylece hangi müşteri tipine nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilir ve ona göre müşteri kazanma planları yapabilirsiniz. Ayrıca pazarlama planınızda da hiç bir müşteri tipini atlamamanızı sağlar.

3. Markanızın Kişiliği Nasıl?

Markanızın da tıpkı sizin gibi bir kişiliği olduğunu biliyor muydunuz? İnsanların her gün etkileşimde bulunduğu farklı markaları bir düşünün. McDonald’s ve Burger King birbirinden farklılar değil mi? İkisi de hamburger ve patates servis ediyor fakat ikisinin de kimliği çok farklı. Aynı durum Lee’s ve Levi’s, WalMart ve Target için de geçerli. Her markanın kendi kişiliği vardır, siz de kendi markanız için bir kimlik belirleyin.

4. Müşteriye Kattığınızı Değer Ne?

“Müşterimize değer katıyoruz” gibi genel cümleler kurmayın. Bunun yerine müşterinize katabileceklerinizi ayrı ayrı düşünün. Yapmak istedikleriniz kadar ve yapmak istemediklerinizi de bilin.

5. Dürüst ve Güvenilir Olun

İnsanlar markanıza bir kez güvenmediyse, ne yaparsanız yapın onlar için bir şey ifade etmez. Dürüst olun, öncelikle kendinize sonrasında müşterilerinize karşı. Güçlü yanlarınız kadar zayıf yanlarınızın da farkında olun. Yapamayacağınız bir şey varsa yapacağınıza dair söz vermeyin.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA