Banka Masraflarınızı Azaltmak için 4 İpucu

blog

Banka Masraflarınızı Azaltmak için 4 İpucu

Banka masrafları, banka dosya masrafları, eft ücreti, havale ücreti, dosya masrafı gibi giderlerinizi minimuma indirmek için uygulayabileceğiniz basit adımlar;

1.Bankanızın İnternet ve Mobil Uygulamalarını Kullanın, Banka Masrafları Düşsün

Hesabınızın bulunduğu bankanın internet şubesi ve mobil uygulamasına giriş için gerekli işlemleri yapın ve kullanmaya başlayın. Çünkü ATM veya şubeden yaptığınız zaman komisyon ödediğiniz işlemlerin büyük bir kısmı internet şubelerinde ve mobil bankacılık uygulamalarında ücretsiz. Sık sık havale ve EFT yapan birinin bu ücretten kurtulması büyük bir maddi rahatlık sağlayacaktır ve banka masrafları düşecektir. Ayrıca uzun banka sıralarını beklemek de yok.

blog

2.Hesap İşletim Ücretlerinden Kurtulun

Bankaların bir çoğu belirli bir süre kullanımdan sonra kredi kartınız veya vadesiz hesabınız için hesap işletim ücreti uyguluyor ve bunu hesabınıza/kredi kartınıza otomatik olarak yansıtıyor. Bahsedilen ücret 6 ayda bir uygulanıyor ve genellikle 55-70 TL arasında değişiyor. Bu tutarı ödemekten kurtulmak için hesap işletim ücreti almayacak bankaları araştırın veya 1-2 faturanız için otomatik ödeme talimatı verip bir sonraki dönem ücretinden kurtulun ve banka masrafları düşsün.

blog

3.Gecikme Faizlerine Dikkat Edin

Her ay standart olarak bir çok fatura ve kredi kartı borcu ödüyoruz. Fatura sayısı fazla olunca da son ödeme günlerini takip etmek zor olabiliyor. Gecikme faizleri çok büyük tutarlar olmasa da bir kaç faturayı aynı dönemde geç ödemeniz durumunda toplam gecikme faizi başınızı biraz ağrıtabilir. Bu yüzden faturalarınızı günü gününe ödemeye çalışın ve ekstra çıkabilecek olan banka masrafları karşısında çaresiz kalmayın.

blog

4.Vade Farkı Ödemekten Vazgeçin

Taksitli satışlar ilk bakışta hepimize mantıklı gelse de bir ürün için uzun süre boyunca taksit ödemek canımızı sıkıyor. Çoğu zaman ödediğimiz vade farkını da umursamıyoruz. Bunu tek bir ürün için yapıyor olsak çok önemli olmayabilirdi fakat aldığımız ürünlerin çoğu için taksitli alışveriş yaptığımızı düşünürsek sadece vade farkları için büyük bir para ödüyoruz. Bunun farkında olup vade farkından kurtulmak sizi rahatlatabilir ve banka masrafları düşebilir.

blog

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA