Alternatif İş Yeri Tasarruf Önerileri Sayesinde Hem Giderlerinizi Düşürün, Hem Dünyayı Düşünün!

blog

Alternatif İş Yeri Tasarruf Önerileri Sayesinde Hem Giderlerinizi Düşürün, Hem Dünyayı Düşünün!

Tasarruf konusu, hem şirketlerin giderlerini azaltmak hem de dünya üzerindeki tüketim miktarını düşürmek açısından önemli bir konudur. Yani tasarruf ederek hem iş yerleri açısından hem de dünyamız açısından kazanç sağlayabiliriz. Bu yüzden, bir şirket çalışanlarını zor durumda bırakmayan tasarruf politikaları izlediği zaman, bu politikaların çalışanlar tarafından da desteklenmesi gerekir. Zira bu tasarruf metotlarıyla sadece çalıştıkları yere değil, tüm dünyaya fayda sağlamış olurlar.

İşyerlerinde uygulanabilecek, çok yönlü fayda sağlayan tasarruf yöntemlerinden şu şekilde bahsedebiliriz:

1- Işıkları İhtiyaç Halinde Yakmak ve Enerji Tasarrufu Sağlayan Aydınlatma Sistemleri Kullanmak

gif

Gün ışığının aydınlattığı ofislerde, doğal ışık yeterliyse lambaları mümkün olduğunca az kullanmak enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca fazla enerji tüketen ampül veya aydınlatma sistemlerinden de kaçınmak gerekir. LED v eCFL aydınlatma sistemleri sayesinde enerji tasarrufu sağlanabilir. Aydınlatma sistemlerinizi değiştirin. Hatta tuvalet ve koridor gibi alanlara sensörlü aydınlatma sistemleri kurarak bu bölgelerde etkin enerji verimliliği sağlayın.

2- Evden Çalışma Kültürünü Yaygınlaştırmak

gif

Gerek dünyada gerekse ülkemizde bazı şirketler evden çalışma kültürünü oturtmaya başladılar bile. Ev ortamında, internet vasıtasıyla sisteme bağlanarak iş yapmanın mümkün olduğu birimlerdeki çalışanların evden çalışmasını sağlamak birçok farklı açıdan fayda sağlar. Evden çalışmaki söz konusu personellerin motivasyonunu artırarak verimliliğin yükselmesini sağlarken, şirketin yemek, su, elektrik, çay,kahve gibi giderlerinin azalmasınında da etkin bir rol edinir.

3- Geri Dönüşüm Konusunda Farkındalık Oluşturmak

gif

Plastik, metal ve kağıt gibi atıkların, geri dönüşüme kazandırılabileceği geri dönüşüm atık kutuları temin edin. Personellerinizin geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini sağlayın. Unutmayın tasarruf yöntemleri sadece iş yerleri için değil, dünyamız ve doğamız için de oldukça önemlidir. Bunun bilincinde olarak şirketinizde kullanılan kaynakların doğa dostu olmasına ve geri dönüştürülebilir olmasına özen gösterin.

4- Dijital Belgeler ve Sistemler Kullanmak

gif

Kağıt belgelerin kullanımını minimuma indirmek, mümkün dosyaları dijital ortamda muhafaza etmek de tasarruf yöntemlerinden biridir. Günümüz teknolojisinde imza gerektiren konular da artık dijital ortamdan çözülebiliyor. Elektronik imza kullanımının yaygınlaşmasını sağlayın. Mektup, faks gibi geleneksel yöntemlerle değil, e-mail ile iletişim kurarak, dosya alışverişini dijital ortam üzerinden yapın. İş süreçlerinizi dijital uygulamalarla gerçekleştirerek zamandan kazanın, verimlilik artırın.

5- Toplantıları Tele Konferans Şeklinde Yapmak

gif

Yine teknolojiden faydalanarak, toplantı maliyetlerini en aza indirmek mümkündür. Telekonferanslar ile hem yol, yakıt gibi toplantı maliyetlerinden kaçılmış olunur hem de toplantıya katılacak personel veya personellerinizin zamandan kazanması sağlanarak verimlilik artırılmış olur.

6- Pazarlık Etmek

gif

Ürünveya hizmet satın alımı gerçekleştirirken pazarlık yapmayı ihmal etmeyin. Satın alacağınız şeyi aynı kalitede en uygun fiyata temin etmeye çalışın. Ucuzunu almak için kalitesizine yönelmeyin, bu size uzun vadede daha büyük maliyetlere sebep olabilir. Bu yüzden kaliteden ödün vermeden uygun bütçelerle alım yapın.

7- Asansör Yerine Merdivenleri Kullanmak

gif

İş yerinizde asansör varsa, asansörü değil de merdivenleri kullanarak hem kendi sağlığınız açısından hem de şirketiniz açısından faydalı bir şey yapmış olursunuz. Ayrıca elektrik kullanımının azaltılmasına da fayda sağlayarak enerji tasarrufunu desteklemiş ve dünyaya da katkıda bulunmuş olursunuz. Bu yüzden elinizden geldiğince asansörleri değil, merdivenleri kullanın.

8- Eğlenceleri Şirket İçinde Düzenlemek

gif

Yılbaşı kutlaması, iş yemeği, parti gibi eğlence etkinliklerini şirket dışındaki yerlerde değil, şirket içinde organize ederek bunların oluşturacağı maliyetleri en aza indirebilirsiniz. Şirket içini bu etkinliklere göre küçük dokunuşlarla hareketlendirmek yeterli olacaktır. Bu yüzden şirket içi etkinlikleri şirket içinde gerçekleştirin.

9- Susuz Pisuvar ve Sensörlü Musluk Kullanmak

gif

Tüm dünyada kullanımı hızla yayılan ve zaten yayılması da gereken susuz pisuvarlar, gerçekten de önemli ölçüde su tasarrufu sağlar. Benzer şekilde sensörlü musluklar da gereksiz su tüketiminin önüne geçer. Bu yüzden şirket tuvaletlerinizde susuz pisuvarlar ve sensörlü musluklar kullanarak hem su giderlerinizi azaltabilir hem de gereksiz su tüketiminin önüne geçerek dünyaya fayda sağlayabilirsiniz. Unutmayın su kaynaklarımız hızla tükeniyor.

10- Fazla Mesai Uygulamamak

gif

Personel giderleri, şirketlerin önemli maliyetleri arasındadır. Personellerin motivasyonunu artıran ve onlara fayda sağlayan maliyetlerden kesintiye gitmek çalışan mutluluğunu düşürür ve verimliliği de azaltır. Ancak artık dijital sistemlerin de kullanılmasıyla etkin zaman yönetimi gerçekleştirmek mümkün. Zaman yönetimini doğru yaparak fazla mesai uygulamalarından kaçının, böylece hem fazla mesai sırasında oluşan personel maliyetlerinden tasarruf edin, hem de personellerinizin fazla mesaiye kalarak motivasyon kaybı yaşamalarını engelleyin.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA