10 Adımda Yazılım Ekibinizi Seçin

blog

10 Adımda Yazılım Ekibinizi Seçin

Şirketinizin bir planı var. Çok iyi, şirketinizi sektörde önlere taşıyacak bir plan. Şirketinizin geleceği için tek yapmanız gereken ise bu planı düzgün bir şekilde uygulamak. Bu planı uygulamak için ise tek ihtiyacınız olan bir yazılım ekibi. Eğer bir yazılım şirketinin sizin projeniz üzerinde çalışmasını istiyorsanız bu ekibi iyi seçmeli ve nasıl yöneteceğinizi iyi bilmelisiniz.

Her ne kadar çoğu şirket bunun farkında olmasa da üstünde şirketin adı yazılı olan bir yazılım, şirketinizin genel itibarını oldukça fazla etkileyecektir. Siz de bu hatalara düşmemek için bu yazımızı dikkatlice okuyun;

1. İhtiyaçlarınızı İyi Anlayan Bir Şirketle Çalışısın

Çalışacağınız şirketi ararken olabildiğince geniş bir arama yapın. Her zaman en göz önündeki şirketlerin en iyi olmayabileceğini aklınızdan çıkarmayın. İlk anlaştığınız şirketlerle detaylar konusunda sıkıntı yaşarsanız bunu dert etmeyin ve arayışınıza devam edin. Her zaman yeni şirketlere kapınızı açık tutun, bu sayede doğru takımı bulma ihtimalinizi maksimize edebilirsiniz.

2. Portfolyolarını İsteyin

Çalışmayı düşündüğünüz şirketten daha önce yapmış oldukları projeleri göstermelerini isteyin. Bu size çalışacağınız şirket hakkında iyi bir genel fikir verebilir. Aynı zamanda yazılımınızda ilk önceliğiniz stabilite olduğunu unutmayın. Tabi ki bunun ardından görsellik ve dizayna dikkat edin. Şirketin daha önce yaptığı tasarımlar size, sizin için yapacakları tasarımlar konusunda güzel bir fikir verebilir.

3. Çalışacağınız Şirketi İnternette Araştırın

Aradığınız şirket bir yazılım şirketi olduğundan onları araştırmanızın en iyi yollarından birisi internet olacaktır. İnternette detaylı bir arama yapın ve en ufak bir kırmızı çizgiye bile dikkat gösterin.

4. Kurumsal Müşterilerle İletişime Geçin

Listenizi daralttıktan sonra referanslara bakmaya başlayabilirsiniz. Geçmişte yaptıkları işleri paylaşmaktan çekinmeyen şirketlere öncelik verin. Bu sayede zorlanmadan referansları da teyit edebilirsiniz. Genellikle işinizi yapabilecek birden fazla şirket olacaktır ve bu durumu lehinize kullanın. Karar verirken bu şirketlerin ne kadar profesyonel olduklarını ve onlarla ne kadar kolay iletişim kurabildiğinizi göz önünde bulundurun.

5. İşinize İlgilerini Tartın

Şirketlerin profesyonelliklerini ölçmeniz için en iyi zaman şirketlerle yüz yüze görüşmeye başladığınız zamandır. Aynı zamanda farklı şirketlerin projenize yaklaşımlarını ölçebilir ve iyi bir durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Yeni bir işe heyecanla bakıyorlar mı? Sizin fikrinizi geliştirmek için öneriler sunuyorlar mı? Bu gibi sorularla sizin için doğru şirketi bulmanız çok daha kolay olacaktır.

6. Teknik Detayları Toparlayın

Kendi şirketinizde teknik bilgisine en çok güvendiğiniz kişiyi alarak teknik detayları tartışmak için ufak bir toplantı yapın. Anlaştığınız firmadan ufak bir proje isteyin ve projenin kodlarını kendi ekibinize kontrol ettirin. Kendi ekibinizin yorumları doğrultusunda doğru ekiple anlaştığınızdan emin olabilirsiniz.

7. Ekiple İletişim İçerisinde Olun

Karşı ekipte onları temsil eden birisi olması her zaman iyidir. Ancak bu temsilcinin yanında ekibin yazılımcıları ile de iletişim halinde olmanız işinize yarayacaktır. Aynı zamanda yazılımcılar ile doğrudan iletişimde olmanız fikirlerinizi doğru bir şekilde aktarmanızı kolaylaştırır.

8. Kalite Kontrol Mekanizmanız Olsun

Bir uzmanlık alanını projenizden çıkarmak finansal açıdan çekici gözükse de bu çok büyük problemlere yol açabilir. Kodlarınızı kontrol edecek farklı bir uzman bulunmasının etkisi olacaktır. Yazılımcılar elbette kodlarını kontrol ederler ancak her zaman bu işi yapması için bir çift gözün daha olması işinize yarar. Bu aynı zamanda projenize farklı bir açıdan bakılmasını sağlayacaktır.

9. Şirekt Size Uyumlu Mu?

Bir şirketle birlikte çalışmanın verimli olup olmayacağını anlamak için kendinize ve çalışacağınız firmaya şunları sorun;

  • Yazılım şirketi sizin istekleriniz doğrultusunda çalışma hacmini genişletip daraltabilir mi?
  • Projeye ara vermeniz gerekirse çalıştığınız şirket projeyi bir süre beklemede tutabilir mi?
  • Proje bittikten sonra ihtiyaçlarınız değişirse nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bu sorular karar vermenize ve doğru şirketle çalışmanıza yardımcı olacaktır.

10. Esneklik Sağlayabilirler Mi? 

Bazı şirketler yeni evraklar hazırlamaktan kaçınmak için anlaşmalarda esneklik sağlamayı reddederler. Sizin için en verimli çalışma ekibi, kurallarını biraz da olsa esnetebilenler olacaktır. Bu durum hem sizin hem de projenin iyiliği için en iyisidir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA