10 Adımda Instagram’da Butik Açma ve Hızlı Müşteri Kazanma Rehberi

blog

10 Adımda Instagram’da Butik Açma ve Hızlı Müşteri Kazanma Rehberi

Tüm dünyada kullanıcı sayısı hızla artan ve giderek diğer sosyal medya kanallarını geride bırakan Instagram’da nasıl butik açılır ve nasıl müşteri kazanılır sorularını 10 adımlık bir rehber ile cevaplayacağız. Öncelikle Instagram butiklerinin neden bu kadar revaçta olduğu konusuyla başlayalım. Bu konuya en güzel cevabı Instagram kullanıcı istatistikleri verecektir.

Kullanıcı sayısını her geçen gün büyük bir ivmeyle arıtran Instagram, Twitter’ı ikiye katlayarak dünya genelinde 800 milyondan fazla aylı aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Türkiye’de de kullanıcı sayısı hızla artan Instagram, 2017 verilerine göre Twiter’ı geride bırakarak Youtube ve Facebook’tan sonra en fazla kullanılan sosyal medya platformu oldu. Yakın gelecekte en fazla kullanılan sosyal medya kanalı haline gelmesi beklenen Instagram, bu istatistikler göz önünde bulundurulduğunda, günümüz dünyasında satış yapmak için ideal bir dijital mecra olma özelliği taşıyor.

Peki Instagram’da butik nasıl açılır ve müşteri nasıl kazanılır konularına geçelim.

1- Etkili bir isim belirleyerek hesap açın

blog

Instagram’da butik açmanın ilk adımı güzel ve etkili bir isim bulmaktır. Butiğinizin türüne, konseptine ve ne tür ürünler satacağınıza göre akılda kalıcı ve hedef kitlenizin dikkatini çekecek bir isim bulmak avantajınıza olacaktır. İsmi kararlaştırdıktan sonra Instagram’da kullanımda olup olmadığını kontrol edin ve isim kullanıma uygunsa bir hesap oluşturun.

2- Bir logonuz mutlaka olmalı

blog

Butiğinizin ismine, alanına ve konseptine uygun bir logo tasarlatın. Bu logoyu profil fotoğrafınız yapın ve profil fotoğrafınız daima logonuz olarak kalsın.

3- Butiğinizi tanımlayın ve açık profil kullanın

blog

Butiğinizi kısa ve öz bir şekilde tanımlayın. Bu kısım ne kadar kısa olursa o kadar etkili olur. Yaptığınız işi, konseptinizi kısaca anlatan bir cümle olması yeterli olacaktır. Ayrıca açık profil kullanın. Kapalı profilde sadece takipçilerinizi ürünlerinizi görebilir. Oysa satış yaparken ürünlerinizi ne kadar fazla kişinin görmesini sağlarsanız müşteri sayınızın artmasını kolaylaştırırsınız. Bu yüzden profilinizi açık yapın ve ürünlerinizi herkesin görebilmesine imkan sağlayın.

4- Ödeme yöntemini ve kargo konusunu profilinizde belirtin

blog

Ödeme yönteminin ne olduğunu profilinize mutlaka yazın. Kapıda ödeme ile ödeme mümkünse bunu belirtmeyi de ihmal etmeyin. Kullanıcılar yeni gördükleri bir butikten veya internet sayfasından alışveriş yaparken kapıda ödeme seçeneğini daha güvenilir bulabiliyorlar. Kargonun ücretsiz mi olduğunu veya alıcı tarafından mı ödeneceğini de profilinizde belirtin. Kargo ücretini ürüne ekleyip kargoyu ücretsiz yapabilirsiniz. Birçok sanal mağazada olduğu gibi belirli bir tutarın üzerindeki satın almalarda ücretsiz kargo kampanyası da yapabilirsiniz. Bunlardan hangisini yapacağınızı belirledikten sonra profilinizde bunu mutlaka belirtmeyi ihmal etmeyin.

Kargo giderlerinizi düşürmek için bizim aracılığımızla indirimli kargo anlaşması yapabilirsiniz.

5- Rakiplerinizi inceleyin

blog

Sizinle aynı kategorideki ürünleri satan diğer Instagram butiklerini inceleyin. Nasıl paylaşım yaptıklarını, yaptıkları hangi paylaşımlara nasıl etkileşimler aldıklarını takip edin. Bu etkileşimlerden sizin nasıl paylaşım yapmanız gerektiği çıkarımlarına varın. Rakiplerinizin takipçilerini takip edin. Sizinle benzer kategorideki ürünleri satan bir butiği takip eden kişiler doğal olarak sizin de potansiyel müşterilerinizdir.

6- Ürün bilgilerini girerek düzenli paylaşım yapın, paylaşım saatine dikkat edin.

blog

 

Düzenli paylaşım yapmaya özen gösterin. Her gün en az bir paylaşım yapın. Unutmayın, yaptığınız paylaşımlar beğenildiğinde, ürününüzün beğenen kişilerin takipçileri tarafından görülme ihtimali de artar ve bu da takipçi sayınızın artmasını sağlar. Paylaşımlarınızı takipçilerinizin en aktif olduğu zaman dilimlerinde yapmaya özen gösterin. Ayrıca ürünlerinizi paylaşırken, paylaştığınız ürünün bilgilerini vermeyi de unutmayın.

7- Ürün fotoğraflarınızın kaliteli olmasına özen gösterin

blog

Ürünlerinizi nasıl sunduğunuz, satış politikasındaki en önemli konulardan biridir. Sattığınız ürüne uygun konseptler belirlemek, belirli konseptlere göre çekimler yapmak elinizi güçlendirecektir. Ürün fotoğraflarının kaliteli ve özenli olması, müşterilerinizin ürünlerinize bakışını etkiler. Bu yüzden kaliteli fotoğraflar kullanmaya özen gösterin.

8- Paylaşımlarınızda hashtag kullanın

blog

Paylaştığınız ürüne en uygun hashtagleri bularak paylaşımlarınıza mutlaka hashtag ekleyin. Hashtag’ler sayfanızı takip etmeyen ama o konuyla ilgili olan kişilerin ürününüzü ve sayfanızı görmesine olanak sağlar. Bu da müşteri sayınızın artmasında etkili olur. Ürününüz ve butiğinizin alanı ile ilgili popüler hashtag’lerin yanı sıra dönemin en popüler hashtaglerini kullanmanız da daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır. Sayısını abartmamak koşulu ile, en popüler hashtagleri kullanmaktan çekinmeyin.

9- Müşterilerinizle iletişim kurun, süreçler hakkında onları bilgilendirin

blog

Müşterilerinizin sorularına olabildiğince erken cevap vermeniz onlar üzerinde olumlu bir etki yaratmanızı sağlar. Bu yüzden müşterilerinize elinizden geldiğince erken cevap vermeye çalışın. Bir müşteriniz ürün satın aldıktan sonra kargo süreciyle ilgili onu bilgilendirin. Kargo takip numarası gibi bilgileri göndermek için onun sormasını beklemeyin. Böylece güven kazanmış olursunuz. Ürünü kargoya ne kadar hızlı verirseniz, müşterileriniz bu durumdan o kadar memnun kalacaktır.

10- Satış yaptığınız müşterilerden fotoğraf isteyin ve izin alarak bu fotoğrafları paylaşın

blog

Satış konusundaki en önemli etkenlerin başında güveni ve müşteri memnuniyetini sağlamak gelir. Ürününüzü satın alan kişilerden bir fotoğraf rica edin ve onların izniyle fotoğrafı butiğinizde paylaşın. Butiğinizden alışveriş yapan ve bu alışverişten memnun olan alıcıları görmek diğer takipçilerinizin de butiğinizden satın alma eğilimini artıracaktır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA